Caminito del Rey – en upplevelse utöver det vanliga

Så länge jag kan minnas har jag varit höjdrädd. Det har dessutom blivit värre med åren, vilket jag också ser har drabbat min far, som också alltid varit höjdrädd. Jag minns när vi åkte pariserhjul på nöjesfält när jag var barn och han låg på golvet och kved, men ändå utmanade sig själv att genomföra det, för min skull. Idag har jag utmanat min höjdrädsla rejält på ”Caminito del Rey ” en av de mest spektakulära platser jag varit på. Dels för min egen skull, men även för mina barns skull, för detta ville jag verkligen att de skulle få uppleva!

Besegra din rädsla

 

 

Oh shit…..

Caminito del Rey har funnits sedan 1921 och byggdes för att förena landskapet inom Malaga distriktet som var, och är, utmanande pga det bergiga landskapet. Många människor arbetade med att bygga en järnväg mellan Malaga och Cordoba som går utmed och genom bergen. Denna är än idag i bruk, dock idag endast mellan Malaga och Ronda. Det var ett farligt och utmanande jobb att bygga järnvägen men lockade ändå många män som tog med sin familj som blev försörjd under arbetet och barnen fick utbildning i skola som upprättades bara för dem. Kung Alfonso XIII lät 1921 också bygga denna gångstig som jag idag gått på motsatt sida av järnvägen.

 

 

Man har gjort omfattande konstruktioner i området för att bygga vattencisterner för att förvara vatten till de torraste och mest utmanade perioderna på året. Dessa ser man bra från stigen. Stigen i sig är ca 3 km lång plus att man innan och efter behöver promenera en bra bit, ca 1,8 km innan och 2 km efter, så totalt får man räkna med en sträcka på ca 7 km. När man går den sommartid är det dessutom mycket varmt så förbered er med mycket vatten, ca 1 liter per person. Totalt tar äventyret ca 2 timmar att genomföra.

Originalet finns en våning under

Mer information finns att hitta på http://www.caminitodelrey.info/en/

Resenär/Resenärer: Charlotta Pelagalli, Viggo Pelagalli, Simon Pelagalli, Micke Pelagalli

 

Ungefärlig totalkostnad för resan (per person): 200 SEK

 

Resans höjdpunkter: Utmaning, utsikt, historia

 

Resans längd: 1 dag

 

Betyg: 5 (rekommenderas varmt)