Hunnebostrand – Värt ett besök

Ett genuint fiske- och stenhuggarsamhälle i Bohuslän!

Hunnebostrand ligger mitt i Bohuslän i Sotenäs kommun. Närliggande orter är Kungshamn, Smögen och Lysekil. Här kan du uppleva hummersafari, hummerakademi, fisketurer, modern 27-håls golfbana, vandringsleder, naturreservat, badplatser, bildarkiv, stenhuggarmuseum, sportdykning, konst, musik och kultur.

Det rika föreningslivet erbjuder ridning, tennis, segling, trial, fotboll, boule och judo. Kajaker, motor- och segelbåtar finns att hyra. Vår biograf är modern och har 172 platser.

Segling är en stor sport i kommunen och SFS, Sotefjordens SS från Hunnebostrand ligger i seglings Allsvenskan, den minsta klubben i Allsvenskan. (högsta serien)

Den underbara hamnen är ett givet stopp för den som seglar på västkusten! Utan några problem ryms här flera skolskepp och charterbåtar samtidigt. Medelvattendjupet är 4,5 m. Gästhamnen tillhör en av de mest välrenommerade på västkusten med plats för ca 200 båtar – skyddade för alla vindar. Förstklassig hamnservice med bl.a. toaletter, dusch och bastu. Är Sveriges 3:e största gästhamn, året runt hamnen tar cirka 1 200 båtar.

Skribent: Klaes Mattsson