Restaurangbesök i New York

Vi var några dagar i New York & eftersom det var andra gången för oss, så hoppade vi över sevärdheterna & fokuserade på goa restauranger samt en Broadway Musical.

Dyrt är inte alltid bra. Men Eataly var bra.

Vi hade förbokat några & vissa ramlade vi helt enkelt bara in på.

Eleven Madison skulle vara höjdpunkten med sina tre stjärnor i Michelin Guide & utmärkelsen världens bästa restaurang 2017. Tyvärr var Eleven Madison en stor besvikelse. Servicen samt presentationen av mat och vin var jättebra, men ingen i vårt sällskap på 6 personer tyckte maten var bra. Dessutom var det såklart snordyrt, så detta var en stor besvikelse.

Servering vid bordet

Nästa restaurang vi besökte var en Koreansk köttrestaurang som hette COTE. Riktigt trevligt med grill på bordet & en härlig smakmeny med 8 olika sorters kött, så denna kan jag varmt rekommendera.
Broadwaymusikalen vi gick på hette Book of Mormon. En kul upplevelse att gå på Broadwaymusikal, men väldigt dyrt. Tror vi betalade runt 3300 kr/pp för biljetterna & det var det kanske inte värt, men jag vill heller inte ha det ogjort.

 

Frukostarna under resan käkade vi på Junior’s som är en klassisk diner. Skön miljö & du kan få allt vad som du önskar till en äkta amerikansk frukost.

Eataly var ett annat grymt ställe som vi hittade. Var som en saluhall med restauranger & barer som fokuserade på Italiensk mat. Vi åt jättegott i en härlig miljö.

Förstklassigt kött

Vi lyckades av en slump ramla in på en Brasiliansk köttrestaurang när vi egentligen letade efter en annan, men det gjorde inget för denna var kanon. En stor buffé med alla tillbehör du kan tänka dig & sen serverade de kött på spett vid bordet. Grymt trevligt!

The Rooftop Bar var ett annat ställe som vi förbokat, men vi var lite för tidiga där & hade missuppfattat att där ska man vara om man vill parta hela natten…..
Chelsea Market, mysigt ställe med butiker & små restauranger. Helt klart värt ett besök.

Resenär: Johan Olsson

Totala kostnader resa (exkl. shopping): Ca 30 000 SEK person

Höjdpunkter: Cote

Antal dagar: 5 dagar

Tips/fällor att undvika: Undvik Eleven Madison

Betyg resa: 5 (rekommenderas varmt)